Liefland Scholen Project

Beste allemaal,

Binnen het huidige denk gerichte onderwijssysteem blijft het voor iedere Basisschool een uitdaging om nieuwe speelse manieren te vinden om een kind weer meer in verbinding te brengen met het innerlijke vrije denken, de taal van het hart en het gevoelsleven. We willen allemaal ieder kind zien opgroeien vanuit een gezonde balans tussen het denken en het voelen. Ze zien opgroeien vanuit hun innerlijke krachtbron en hun unieke talenten. Vanuit deze wens is het Liefland Boek en het Liefland Liedjes Project ontstaan. Een project waar de individuele talenten van de Liefland teamleden elkaar ontmoeten en versterken om zo een ondersteuning te kunnen geven aan ons gezamenlijk doel. Ieder kind laten opgroeien vanuit een gezonde balans tussen de innerlijke en uiterlijke wereld!

DE VISIE & MISSIE VAN LIEFLAND:

Je unieke zelf zijn, leven vanuit je hartcentrum, innerlijke wijsheid ondersteund door je natuurlijke ritme en ademhaling is een vrije beleving voor ieder kind tot ongeveer het 4e levensjaar. Daarna beginnen de lagen van informatie van buitenaf zich in een hoger tempo op te stapelen, waardoor de ademhaling verhoogd van buik naar borst. Door het oppervlakkig ademen, gebruiken de kinderen niet meer hun volledige long inhoud en krijgen ze te weinig zuurstof binnen. Hierdoor vermindert de levenslust en dus ook de creativiteit. Door deze combinatie van teveel informatie van buitenaf, de constante activatie van het denken en de oppervlakkige ademhaling begint de verbinding met de wijsheid van hun hart, de taal van hun lichaam en gevoelsleven te vervagen. Hun unieke zijn en al hun talenten beginnen zich te versnipperen.

Deze driehoek van disbalans transformeren naar een driehoek van balans is de intentie achter het Liefland boek en het Lieflandliedjes Scholen project. Uitkomen in het midden van de weegschaal. Via woord, beeld, beweging en klank. Doordat we ervan overtuigd zijn dat deze intentie ook bij jullie docenten leeft, kunnen we door onze krachten te bundelen, meer bereiken en jullie werk tijdens de Liefland momenten wat verlichten.

Na jarenlange observatie, tijdens ons werk met kinderen hebben wij mogen ervaren dat deze driehoek van disbalans, vaak een oorzaak is van “onhandelbaar” en excessief emotioneel gedrag. Helaas nog steeds een natuurlijk gegeven binnen onze Westerse Wereld. Al zo jong worden we door de excessieve informatiestroom van buitenaf weg getrokken van onze creatiekracht. De kracht waarmee we van binnenuit verandering in onze buitenwereld kunnen creëren. Het grootste geschenk van mens zijn, raken we al op jonge leeftijd kwijt.

In bovenstaande zien velen van ons ook een ervaring weerspiegeld uit onze eigen kind tijd. Alleen is het in de hedendaagse westerse maatschappij nog een gradatie versterkt. Dit raakt ons diep. Daarom ook dit initiatief om samen met jullie de kinderen een vrolijk, leerzaam gevoelsproject aan te bieden waarmee ze ook nog een Goed Doel kunnen steunen.

OORSPRONG EN DOEL LIEFLAND:

Een jaar geleden terwijl ik, Qizenna,  mijn innerlijke wereld aan het schilderen was, kwam er een nieuwe krachtige manier door om kinderen op een speelse manier te verbinden met hun oerbron. Deze manier heeft zich vertaald naar het Kinderboek Liefland en het Liefland liedjes scholen project.

Het liedjes project ontwaakt het hart, de natuurlijke dans, verbeeldingskracht en verbinding met Moeder Aarde in ieder kind. Het Liefland verhaal maakt op een speelse manier een brug naar de innerlijke krachtbron van kind en ouder. Een kind vliegt er zo overheen, want de kinderen staan nog zo dichtbij hun bron van waarheid, liefde en innerlijk weten.

De intentie en het doel is de kinderen een creatieve opening aan te reiken waardoor ze makkelijker bij hun innerlijke bron van balans, kennis en liefde kunnen komen. Waardoor ze steviger op Moeder Aarde staan en minder snel uit hun balans worden getrokken door invloeden van buitenaf. Door het Thema Moeder Aarde, Liefde en de Liefland wereld, zullen ze zich weer meer gaan verbinden met de kracht en schoonheid van Moeder Aarde. Via de liedjes gaan ze bewuste woorden kiezen en zingen die liefde vertegenwoordigen voor Moeder Aarde. In het Boek Liefland heeft ieder karakter een taak, iemand zorgt voor het water, een ander zorgt weer voor de mineralen enz.. Het waarom wordt onderbouwt in het boek en het verhaal laat ze voelen hoe belangrijk het is om lief te zijn voor elkaar en alles wat leeft op Moeder Aarde. Het Liefland verhaal brengt ze de boodschap dat we met elkaar in liefde alles kunnen bereiken.

TEAM LIEFLAND:

Qizenna; vanuit mijn achtergrond als Shiatsu Therapeute heb ik mogen ervaren dat de natuurlijke cyclus in het lichaam bij velen verstoord en uit balans is. Zo ook bij kinderen en vaak al op zeer jonge leeftijd.

Mijn weg terug naar de kracht van mijn hart en bron begon tijdens mijn 25ste levensjaar. In die tijd ben ik mijn creativiteit weer gaan oppakken. En de weg van het hart gaan bewandelen. Kort hierna besloot ik te gaan studeren aan De Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu. Shiatsu gaf mij de kans de verstoorde cyclus in mijzelf te helen om zo terug te komen in mijn krachtbron van liefde. Hierna kon en mocht ik dit geschenk doorgeven aan anderen. Tijdens het bewandelen van mijn pad ben ik tot vele manieren gekomen om iemand te her-verbinden met de oerbron.

Dieter van Obberghen; opgegroeid in een muzikaal gezin, waardoor muziek sinds mijn kindertijd een hoofdrol heeft gespeeld. Ik ben een intuïtief multi-instrumentalist. En bespeel hoofdzakelijk etnische en andere akoestische instrumenten en maak gebruik van mijn stem. Zowel ongeboren als pasgeboren en herboren publiek, dus jong en oud, neem ik mee op reis tijdens mijn helende klank concerten. Ik ben tijdens het bewandelen van mijn muzikale pad tot vele manieren gekomen om iemand te verbinden met zijn of haar oerbron. Via de helende kracht van muziek en stem. Al vele jaren geef ik klanksessies op scholen, voor en met de kinderen.

lieflandlied-definitief

LIEFLAND LIEDJES PROJECT:

Via dit project willen we de kinderen weer meer in verbinding brengen met elkaar, Moeder Aarde, haar liefde en al haar schoonheid. En een blijvende opening maken naar de driehoek van balans. Zodat de weegschaal tussen het denken en het hart wat meer in evenwicht kan komen. De woorden van de liedjes zijn iedere keer weer een cadeautje voor Moeder Aarde. Ieder nieuw Liefland lied heeft drie coupletten en een refrein. De kinderen/klassen kunnen kiezen voor het creëren van een Liefland dans, toneelstukje, schrijven en bedenken van de tekst of het bespelen van een muziek instrument. Zo kan ieder kind kiezen vanuit zijn eigen unieke passie. Als jullie het lied klaar hebben komen wij ter plekke met instrumenten zoals de cello, gitaar, keyboard, fluit en trommel naar jullie school om samen de muziekvideo te maken.  De eerste drie maanden na de afronding van de YouTube muziekvideo, kunnen de mensen het downloaden via de website voor 1,50 euro. De kinderen kiezen een Goed Doel wat te maken heeft met het helpen van kinderen, dieren en de natuur. Onze voorkeur gaat uit naar de net beginnende en wat kleinere stichtingen/goede doelen die wat extra geld hard nodig hebben. Na 3 maanden geld inzamelen wordt hun muziekvideo vrijgegeven aan het publiek wereldwijd via het Liefland YouTube kanaal. Zodra we 13 Liefland liedjes hebben creëren we de eerste Liefland Muziek DVD.

Laten we met elkaar de wereld van ieder kind lichter maken om ze zo een kans te geven nog wat meer te mogen bewegen vanuit hun innerlijke vrije denken, hun verbeeldings- en creatiekracht!!!!

Doe mee met LIEFLAND!!!!

Warme groet,

Liefland team

Wij doen dit volledige op vrijwillige basis, een reiskosten vergoeding als wij naar u school toe komen voor de muziek opname is nodig om Liefland te blijven voortbrengen naar alle kinderen.  U als school en ouder kan ons ook steunen met dit Liefland plan door het echte boek aan te schaffen via de webwinkel op deze website.

Voor meer informatie over het Liefland Boek klik HIER.

Meer informatie over muzikant Dieter van Obberghen: WWW.PUURMUZIEK.BE

Aanmelden voor het Liefland Liedjes Project stuur ons een EMAIL.