Even Voorstellen

Mijn ziel landde op Moeder Aarde, 23 augustus 1974, in het noorden van Nederland in het stadje Heerenveen. Mijn ouders gaven me de naam Esther. Later in het leven gaf ik mijzelf nog een naam, Qizenna.

Als kind kon je me vinden in de natuur of ik was aan het tekenen in mijn kamer. Tekenen, natuur en het dierenrijk waren mijn grootste passies als kind.

Tijdens de puberteit verloor ik het contact met mijn creatieve en speelse innerlijke kind. Zoals zovelen van ons. Ik was een rebel voor vrijheid en voelde me helemaal klaar om het ouderlijk huis te verlaten toen ik 16 was. Ik wilde de levensdans zelf ervaren. Leren vallen en weer opstaan. En dat deed ik dus ook vaak.

Het leven was en is nog steeds mijn opleiding en mijn hart heeft me altijd in de goede richting geleid. Ik heb een nogal druk leven gehad, veel verhuisd en gereisd. Met de hoogtepunten en dieptepunten die me de kans gaven om te leren en te groeien. Gedurende dit leven is het genezen van mijzelf en anderen, dieren, reizen, natuur, kinderen, nieuwsgierigheid naar het grotere geheel en creativiteit altijd mijn focuspunt geweest.

Toen ik 27 werd, kwam er een grote verandering in mijn leven. Een Thaise massagecursus die ik volgde tijdens een reis door Thailand, activeerde mijn nieuwsgierigheid naar de kracht van energie en de elementen. Terug in Nederland besloot ik te gaan studeren aan de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu in Den Haag. Werken met energie, de elementencycli en het meridiaan systeem, voelde als thuiskomen. Oude zielen kennis begon te ontwaken. En mijn onrust begon zich te transformeren naar innerlijke vrede. Na jarenlang Shiatsu te hebben beoefend naast mijn werk als winkelmanager in de detailhandel en later als een creatief begeleider/ verzorger voor meervoudig beperkte cliënten, begon het verlangen te ontwaken om mijn genezingswerk te laten vervloeien met mijn creativiteit. Op afstand energetisch genezen en kunst creëren tegelijkertijd.

Eind 2012 ervoer ik een krachtige innerlijke genezingsreis, waarin de verbinding met mijn innerlijke hartstocht en innerlijk kind werd hersteld. Ik begon opnieuw te schetsen en schilderen. Beginnend op kindniveau.

Er volgde een periode waarin ik mezelf leerde schilderen. En hoe mezelf te genezen door middel van intuïtief schilderen, gecombineerd met energie bewegingen, de elementen cyclus en geluidsfrequenties. Jaren later, eind 2016, tijdens het maken van twee kinderschilderijen voor een kinderverhaal dat ik aan het schrijven was, kwam digitale kunst in mijn visie. Ik wilde de twee schilderijen gebruiken als illustraties voor mijn Kinderboek Liefland. Het werd tijd om in een nieuw experiment te duiken, digitale kunst. Een periode van zelfstudie volgde wederom. Na het maken van vele fouten, begon ik langzaam aan te begrijpen hoe ik kon werken met een digitaal kunstprogramma.

Voor mijn digitale kunstwerkjes, begon ik mijn element foto’s en video’s te gebruiken. Een nieuwe manier van werken met het bewustzijn van de elementen wereld.

Na mijn plotselinge en nogal explosieve Kundalini-ontwaking in 2013, stopte ik na 12 jaar Shiatsu geven aan anderen. Ik moest mezelf genezen in elke ademhaling. Voor wie niet bekend is met de term kundalini, het is het moment waarop je ziel in je lichaam ontwaakt. De verbinding tussen de hemel en de aarde is er weer, waardoor je bewustzijn en geest zich verruimd. De energie giert letterlijk door je lichaam heen en je ziet vanaf dat moment steeds beter het grotere geheel en de waarheid van je ziel.

Na de ontwaking van de kundalini energie, begint de reis van herinneren en het genezen van oude wonden. Zo ook voor mij. Mijn lichaam moest zeer diepe onbewuste lagen van trauma, angst, gebrek aan zelfliefde en eigenwaarde erkennen, omarmen, genezen, loslaten en transformeren. Er volgden jaren van allerlei nieuwe en onverklaarbare rare ziektes. Iedere ziekte was in de kern een onverwerkt trauma, uit dit leven, maar ook uit andere levens. De herinneringen en trauma’s van mijn andere levens hier op Aarde en andere sterrenstelsels kwamen naar de oppervlakte om ze te genezen. Ze noemen deze periode van je herinneren wie je werkelijk bent, ook wel de donkere nacht van de ziel. Je ervaart periodes waarin je denkt gek te worden, omdat alles wat je dacht wat waar was, een illusie blijkt te zijn. Je komt tot het besef dat je alles bent en dat alles in jou leeft. De innerlijke cosmos wordt zichtbaar en voelbaar.

Tijdens deze jaren van zelf genezing en ontwaking van mijn ziel, woonde ik midden in het bos, omringd door water. Deze jaren van innerlijke zelf genezing in een natuurlijke omgeving, te samen met mijn creatieve innerlijke vonk, gaven me de kans om op verschillende niveaus te werken met het elementen bewustzijn, de natuurrijken, mijn innerlijke universum en hogere aspecten van zelf, zowel binnen als buiten me zelf. Dit leidde tot mijn kunde om via diverse kunst uitingen de taal van de ziel te vertalen naar beeld. En schaduwen te openen en te transformeren naar een hogere frequentie. Midden in de prachtige Belgische Ardennen heb ik mogen leren hoe ik op een dna niveau mijzelf en anderen kan assisteren op hun pad van ontwaken en zelfliefde. Dit doe ik nu via mijn Quantum Art sessies, vele kunstuitdrukkingen, het vertellen van elementen verhaaltjes, zingen, spelen en ceremoniewerk in de natuur.

Mijn innerlijke kind is mijn beste gids, en ik ben hier om anderen te laten zien dat creativiteit, speelsheid, verbinding maken met de elementen en natuurceremonies geweldige manieren zijn om je pure hogere hart van verwondering en oneindig geluk te her-ontwaken.

Voor persoonlijke opdrachten, vragen of creatieve groepsprojecten kunt u contact met mij opnemen via e-mail, Facebook en Skype. Email: qizensworld@gmail.com, Facebook en Skype zijn directe chat links.

Veel liefs Qizenna